"Жената - пространства и граници в живота й"

На 25 септември 2020 г., като част от инициативите на РИМ-Стара Загора за „Нощ на изкуствата-2020“, на IV експозиционно ниво бе открита изложба „Жената – пространства и граници в живота ù“.

Изложбата представя жената от предмодерното и модерното време в различни нейни роли: в традиционните домашни занаяти, като пазителка на обичаите и традициите, на професионалното поприще, като художничка, музикантка, писателка, актриса, спортистка, жената-домакиня и жената-майка през втората половина на ХХ век, когато съчетава задълженията си в производството, обществения живот и семейството. Българки, еврейки, арменки, туркини, циганки/ромки, каракачанки – всички са намерили своето място в изложбата.

В експозицията са показани над 250 експоната от фондовете на РИМ-Стара Загора, РЕМ-Пловдив, Еврейския исторически музей-София, ИМ „Искра“ Казанлък, РС „Технитери“ Стара Загора и приятели на музея.

Старозагорци и гостите на града могат да се потопят в неповторимата женска атмосфера като посетят изложбата от 25 септември 2020 г. до 31 януари 2021 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

Разполагане на нови цифрови обозначения и...
На 25 септември 2020 г., като част от...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!