Представяне на дарение на Ротари клуб – Стара Загора – Берое в музей „Неолитни жилища“

На 23 февруари /петък/ от 11:00 ч. в музей „Неолитни жилища“ г-н Петър Калчев, директор на РИМ-Стара Загора, представи дарението на СНЦ Ротари клуб – Стара Загора-Берое, което ще послужи за подобряване на материалната база на музея.

На събитието присъстваха г-жа Милена Желева, зам.-кмет на Община Стара Загора, с ресор „Култура, туризъм и младежки дейности“, г-жа Маргарита Крумова, началник отдел „Туризъм и младежки дейности“ към Община Стара Загора, дами от „Inner Whell“ клуб, колективът на старозагорския музей и журналисти.

Президентът на СНЦ Ротари клуб – Стара Загора-Берое, г-н Антон Тонев, придружен от членове на клуба, разясни мащабите на направеното дарение. То е в размер на 8 335.00 лв. и послужи за подмяна на осветителните тела в експозицията „Праисторическото изкуство в Старозагорско“ и фоайето на музея. Закупен бе и интерактивен дисплей за залата, в която е експонирана двуетажната неолитна къща. Той допълни, че инициативата на клуба е свързана с проект, който е насочен към запазването на националните богатства, идентичност и история. 

Екипът на РИМ – Стара Загора изказва благодарност към СНЦ Ротари клуб – Стара Загора - Берое за дарението и честити 119-та годишнина от основаването на клуба. Продължавайте да служите безкористно на обществото!

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

По повод 187 годишнината от рождението на Васил...
Изложбата ни пренася във вълшебния свят на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!