Представяне на дарение на Ротари клуб – Стара Загора – Берое в музей „Неолитни жилища“

На 23 февруари /петък/ от 11:00 ч. в музей „Неолитни жилища“ г-н Петър Калчев, директор на РИМ-Стара Загора, представи дарението на СНЦ Ротари клуб – Стара Загора-Берое, което ще послужи за подобряване на материалната база на музея.

На събитието присъстваха г-жа Милена Желева, зам.-кмет на Община Стара Загора, с ресор „Култура, туризъм и младежки дейности“, г-жа Маргарита Крумова, началник отдел „Туризъм и младежки дейности“ към Община Стара Загора, дами от „Inner Whell“ клуб, колективът на старозагорския музей и журналисти.

Президентът на СНЦ Ротари клуб – Стара Загора-Берое, г-н Антон Тонев, придружен от членове на клуба, разясни мащабите на направеното дарение. То е в размер на 8 335.00 лв. и послужи за подмяна на осветителните тела в експозицията „Праисторическото изкуство в Старозагорско“ и фоайето на музея. Закупен бе и интерактивен дисплей за залата, в която е експонирана двуетажната неолитна къща. Той допълни, че инициативата на клуба е свързана с проект, който е насочен към запазването на националните богатства, идентичност и история. 

Екипът на РИМ – Стара Загора изказва благодарност към СНЦ Ротари клуб – Стара Загора - Берое за дарението и честити 119-та годишнина от основаването на клуба. Продължавайте да служите безкористно на обществото!

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

От 01.04. до 30.09. музей "Неолитни жилища...
В изложбата са включени 142 автентични образци на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!