Представяне на проект „ГЕОЛОЖКИ ПУЛС”

    На 24 октомври 2013 г. в изложбеното пространство към Културния институт към Министерство на външните работи на България в София бе представен проект „Геоложки пулс”. От РИМ-Стара Загора присъства доц. д-р Евгения Иванова.

Това е проект за връзката между изкуството, геоложката природа и влиянието на хидрогеологията върху живописта. Разделен е на седем тематични зони. На фона на културното наследство от древността се разглеждат български класически автори, съвременни творци и млади таланти, подбрани от частни колекции и музеи. Темата е потърсена в платната на Дечко Узунов, Найден Петков, Христо Явашев, Божидар Бояджиев, Стоян Божилов и др.

Целите на изложбата със съпътстващите я събития – кръгли маси,

дискусии коктейли, пърформанси, заснемането на научнопопулярен филм,

оформяне на пакет с информационно разяснително съдържание за концепцията на Геоложки пулс, е да се предизвика размисъл за явленията в природата, културата и изкуството.

Главен организатор е Фондация за Изобразителен Синтез (ФИС). Проектът се реализира със съдействието на Регионалния исторически музей в Стара Загора, Националната галерия за чуждестранно изкуство в София и подкрепата на Културния институт към Министерството на външните работи на Република България.

            Началото ще бъде поставено на 22 март 2014 г. с изложба в Стара Загора.

 

 

 

постоянна експонация

Днес на 17.02.2020 г. (понеделник) от 11:00 ч. в...
На 12 декември /четвъртък/ 2019 г. от 11:00 ч. в...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!