Пресконференция по проект "Млад археолог"

    

      На 04.12.2013 г. от 14:00 ч.  на антична улица в РИМ – Стара Загора ще се проведе пресконференция по случай финализирането на проект „Млад археолог“. Проектът бе финансиран по модела „Дарителски кръг“, организиран от ОДФ - Стара Загора през май 2013 г.

 

     Проект „Млад археолог“  на СНЦ „Приятели на Старозагорския музей“ цели запознаване на учениците с работата на археолога и провокиране на интереса им към историята на Старозагорския край чрез методите на играта. Проектът е с образователна насоченост и представлява интерактивен кът, обособен в експозиционното пространство на музея. Там децата ще бъдат информирани за особеностите на отделните исторически епохи и най-забележителните артефакти, които се пазят в РИМ. Те ще упражнят и затвърдят усвоените знания чрез разиграването на динамично археологическо състезание като влязат в ролята на истински млади археолози.

 

     Настоящият проект стана възможен благодарение помощта на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и Фондация “Работилница за граждански инициативи” по Фонд „Социални иновации”, с финансовата  подкрепа на Фондация „Америка за България”.

 

                          

постоянна експонация

Децата се запознаха с живота на праисторическите...
Изложбата ни пренася във вълшебния свят на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!