Приключи програмата „Летни занимания в музея 2021 г.”

За втора поредна година в Регионален исторически музей – Стара Загора се организираха Летни занимания за деца от 6 до 12 год. Програмата стартира на 14 юли 2021 г. /сряда/ и завърши на 13 август 2021 г. /петък/.

 

В продължение на пет седмици всяка сряда, четвъртък и петък увлекателните разкази на екскурзовода водеха децата от Праисторията, през Античността и Средновековието до Възраждането и Освобождението на града.  След всяка беседа, малчуганите се отдаваха на тематични творчески ателиета. С радост и старание сътвориха праисторически бижута и култови фигурки, антични мозайки и шлемове, реставрираха керамични предмети, писаха с перо и мастило, декорираха с гайтан, изработиха своята Книжка за Апостола, опознаха лечебната сила на билките, рисуваха експонати. В музея децата с интерес учеха и играеха, докосвайки се до професиите на археолога, реставратора и екскурзовода.

 

С разнообразното си съдържание, лятната образователна програма обогати децата с исторически познания, творчески умения и незабравими мигове в музея.

 

На всички малчугани пожелаваме весело лято!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

Всяка седмица ще ви представяме интересни...
Изложбата „150 години с името Стара Загора”...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!