Проф. Наско Василев връчи Почетен знак на областния управител на директора на РИМ - Стара Загора Петър Калчев

Днес, 13 май 2022 г., директорът на РИМ-Стара Загора г-н Петър Калчев бе удостоен с Почетен знак на областния управител от проф. Наско Василев. Тържествената церемония се състоя в присъствието на зам. областните управители арх. Банко Банов и Любомир Желев, както и на служители на РИМ-Стара Загора и на Областна администрация.

 

Повод за отличието е 115-годишнината от създаването на Старозагорския исторически музей и заслугите на г-н Калчев за развитието и утвърждаването му като авторитетна културна институция в страната и чужбина.

 

По време на церемонията проф. Василев изтъкна важната роля на музея като пазител на богатото културно-историческо наследство на Старозагорския регион и благодари на г-н Калчев за всеотдайната и усърдна работа.

 

Приемайки отличието г-н Калчев благодари на ръководството на Областна администрация за оказаната чест и заяви: „Тази награда не е само за мен, тя е за целия колектив, за хората, с които работим заедно от дълги години. Благодарение на тях Старозагорският музей е сред най-добрите, а посетителите му нарастват с всяка година“.

 

 

 

 

 

постоянна експонация

ГРИВНА (КУБЕЛИЯ) ОТ СТАРОЗАГОРСКО, XIX ВЕК
В изложбата са включени над 60 уникални купи и...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!