АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ


обратно

 

 

На 31 юли 2010 г по случай 133 – годишнината от боевете за Стара Загора през Руско-турската освободителна война:

Регионален исторически музей - Стара Загора ще осигури дежурен екскурзовод на мавзолея – костница „19 юли 1877 г.“ Той ще бъде на разположение за желаещите със специализирана беседа във връзка с Руско-турската освободителна война от 9.30 до 17.00 часа през деня.

В експозицията си, РИМ – Стара Загора, също е предвидил екскурзовод за посетителите нуждаещи се от допълнителна беседа във връзка с Руско-турската освободителна война и съдбата на град Стара Загора.

От 10.30 часа, в експозицията на музея, е организирано посещение на над 50 младежи от Дом за деца и младежи, лишени от родителска грижа „Българка“. Те ще бъдат придружавани от около 18 холандски доброволци, помагащи за интегрирането на децата в съвременното общество. Това събитие е организирано съвместно със сдружение „Самаряни“ - Стара Загора и РИМ – Стара Загора.

Членове от екипа на Регионален исторически музей – Стара Загора ще участват, съвместно с Община Стара Загора и Старозагорски военен гарнизон в специалната програма по случай отбелязването на 133-тата годишнина от боевете за Стара Загора през Руско-турската освободителна война.

На този ден (събота) Регионален исторически музей – Стара Загора ще бъде отворен за посещения от 10.00 до 18.00 часа.

Заповядайте!

 

 

Регионален исторически музей - Стара Загора
6000 Стара Загора
бул."Руски" № 42
 

e-mail: rim@museum.starazagora.net

 

обратно