АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ


обратно

 

 
Във връзка с Европейските дни на наследството, които ще се проведат на 26 – 28 септември 2008 година, Регионален исторически музей Стара Загора застава зад младежката инициатива - проект “Кръговрат на живота”. Проектът е апел към младото поколение за по-разумен начин на живот, с по-малко рискове, на по-ниска скорост.

Иницииран е като знак на памет и поклон, по повод на все по-нарастващото число на нелепо загинали млади хора, между които наши приятели и връстници.

Идеята на проекта е засаждането на три дръвчета пред сградата на Регионален исторически музей Стара Загора. Заедно с намиращата се там липа, те ще илюстрират четирите годишни времена - символ на кръговрата на живота. Освен описанията на дървесните видове, са предвидени табели с послания.

Събитието ще е придружено с вечерно шоу звук и светлина и медийна пресконференция. За тази младежка инициатива, която се крепи най-вече на ентусиазма и желанието да се провокира промяна в мисленето на младите хора, са необходими 300-400 лева за закупуването на дървесните видове.

За спонсорите се предвижда медийна публичност, ако не възразяват. Остава моралното удовлетворение и надеждата за всички нас, че реализацията на проекта, ще предизвика размисли у младите хора и ще ги направи по-мъдри и по-разумни.


 

За контакти:

 

 

с инициаторите:
e-mail:project_stzmuzeum@abv.bg
GSM. 0888434209; 08892370915
 
с Регионален исторически музей, Стара Загора:
GSM: 0884477126
 

 

Регионален исторически музей - Стара Загора
6000 Стара Загора
бул."Руски" № 42
 

e-mail: rim@museum.starazagora.net

 

обратно