АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ


обратно

 

Илиян Дончев - любител-фотограф, бизнесмен, филантроп и меценат

Роден е в Казанлък през 1954 г. Завършил е инженерна специалност в Санкт Петербург, а после и икономика в България. В момента се занимава с частен строителен бизнес и учи история на изкуството. Негово хоби са фотографията, пътешествията и изящните изкуства.

                      

 

Наскоро Илиян Дончев откри поредната си фотографска изложба в София със снимки от храмове в Индия. Сега предстои да я видим и в Стара Загора.

Очакваме всички любопитни  във вторник

12 март 2013 г. от 17:30 часа

в предверието на

 Архитектурен комплекс «Музей на религиите»

 

   В тази изложба се представят снимки, направени по време на поредното пътуване на автора до Индия. Впечатлен от многоликата и пъстра Индия, в която се почитат над 300 мил. богове, той ни представя запечатани моменти от храмове и поклонници от Южна Индия и Шри Ланка.

   Заниманията му с фотография започват от ученическите години и се развиват особено по време на следването му в Санкт Петербург, където членува в местното фотографско дружество.

   Представената изложба е уникална не само с екзотичните места, на които е заснета. Тя е нестандартна и по начина си на заснемане. Като контрапункт на използваната все по-скъпа техника от професионалните фотографи, Дончев е заснел кадрите с камерата на мобилния си телефон. Идеята му е да внуши на зрителя, че дори с телефона, който носи в джоба си може да направи стойностни кадри.

   Това не е първата изложба на автора. Преди време неговата изложба „Килиманджаро, Танганайка, Занзибар” обиколи страната и се радваше на голям интерес.

 

Регионален исторически музей - Стара Загора
6000 Стара Загора
бул."Руски" № 42
 

e-mail: rim@museum.starazagora.net

 

обратно