АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ


обратно

 

 

Регионален исторически музей-Стара Загора продължава да обогатява колекциите си

Поредно дарение постъпва във фондовете на музея – отличия на семейството спортисти Донка и Тодор Гургуриеви


На 4 декември (четвъртък) от 11:00 часа в зала № 33 на Регионален исторически музей-Стара Загора (бул. Руски 42) ще се състои кратка церемонния по предаване на дарението от отличия, документи и предмети, притежание на семейство Гургуриеви.

Тодор Гургуриев завършва ВИФ "Г. Димитров" през 1972 г. От 1968г. до 1975г. работи като треньор по лека атлетика в "Берое". Поготвил е редица републикански шампиони. От 1975 г. до сега е преподавател в катедра "Физическо възпитание и спорт" във Ветеринарно медицински факултет на Тракийски университет. За многобройните си успехи е получил званието "Заслужил треньор". През 2000г. е обявен и награден с купа и грамота за Треньор на века.

Донка Гургуриева учи във ВИФ "Г. Димитров" от 1975 г. До 1960 г. От 1960 г. е състезателка в националния отбор по лека атлетика. Републиканска рекордьорка на петобои през 1963 г. в София - вице балкански шампион. Първата жена майстор на спорта в Стара Загора. Като треньор работи от 1963г. в "Берое" и преподавател в Спортното училище, а по късно в "Локомотив". Получава званието "Заслужил треньор" за многобройните успехи на нейни състезатели.


На проявата очакваме да присъстват кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев, висши общински служители, много приятели и възпитаници на треньорите Донка и Тодор Гургуриеви.

 

Регионален исторически музей - Стара Загора
6000 Стара Загора
бул."Руски" № 42
 

e-mail: rim@museum.starazagora.net

 

обратно