Безплатен маршрут „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“

На 6 юли /събота/ от 9:30 часа ще се проведе безплатния градски тур „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“.

 

Разказът на Мария Камишева, завеждащ отдел „Антична археология“ при РИМ-Стара Загора, ще ни върне във времето на прехода между Класическата римска епоха и Късната античност. Любителите на историята ще се запознаят с интересни факти за създаването и устройството на град Августа Траяна и с важните промени, които настъпват в живота на хората от IV до VI в.

 

Варварските нашествия, възходът на новата християнска религия, произходът на името Берое са част от интригуващите теми, които ще бъдат засегнати по време на разходката до археологически обекти, свидетели за събитията от тази знакова историческа епоха.

 

Сборен пункт: Туристически информационен център Стара Загора   

 

Желаещите могат да се запишат:

  • в Туристически информационен център Стара Загора, бул.“Руски“ № 27
  • на тел.: 042 627 098
  • на адрес :  https://forms.gle/LFZ8dHErXGdkhQiN9

 

Инициативата на Община Стара Загора   и Туристически информационен център Стара Загора под надслов „Стара Загора -  неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей - Стара Загора и  Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора .

 

постоянна експонация

Децата се запознаха с живота на праисторическите...
Изложбата ни пренася във вълшебния свят на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!