Връчване на наградите "Стара Загора" и "Млада Загора" 2023 г.

В навечерието на  24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на тържествена церемония бяха връчени наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“. Празничното тържество се състоя на Античната улица  в Регионален исторически музей – Стара Загора.

Номинираните за високи художествено-творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката бяха наградени от зам.-кмет „Образование, здравеопазване и социални дейности“ г-жа Надежда Чакърова, зам.-кмет „Култура, туризъм и младежки дейности“ г-жа Милена Желева,  Валентина Бонева, председател на Постоянна комисия по образование, наука и защита правата на децата, Дарин Петков – председател на Постоянна комисия по култура, туризъм и вероизповедание. На събитието присъстваха още зам.-кметовете на Стара Загора Радостин Танев и Красимира Чахова, общински съветници, омбудсманът на Стара Загора Иванка Сотирова, Началникът на РУО Милена Йолдова-Стоянова, представители на различни местни и държавни институции, културни и образователни дейци, медии.

В направление "Култура и изкуство" за индивидуална награда "Стара Загора" бе отличен директорът на Регионален исторически музей- Стара Загора Петър Калчев за значимите открития, осъществени под неговото научно ръководство, по време на археологическите проучвания на Източния некропол на Августа Траяна.

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

В навечерието на празника на Стара Загора, на 3...
Изложбата представя моменти от историята на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!