Връчване на наградите "Стара Загора" и "Млада Загора" 2023 г.

В навечерието на  24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на тържествена церемония бяха връчени наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“. Празничното тържество се състоя на Античната улица  в Регионален исторически музей – Стара Загора.

Номинираните за високи художествено-творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката бяха наградени от зам.-кмет „Образование, здравеопазване и социални дейности“ г-жа Надежда Чакърова, зам.-кмет „Култура, туризъм и младежки дейности“ г-жа Милена Желева,  Валентина Бонева, председател на Постоянна комисия по образование, наука и защита правата на децата, Дарин Петков – председател на Постоянна комисия по култура, туризъм и вероизповедание. На събитието присъстваха още зам.-кметовете на Стара Загора Радостин Танев и Красимира Чахова, общински съветници, омбудсманът на Стара Загора Иванка Сотирова, Началникът на РУО Милена Йолдова-Стоянова, представители на различни местни и държавни институции, културни и образователни дейци, медии.

В направление "Култура и изкуство" за индивидуална награда "Стара Загора" бе отличен директорът на Регионален исторически музей- Стара Загора Петър Калчев за значимите открития, осъществени под неговото научно ръководство, по време на археологическите проучвания на Източния некропол на Августа Траяна.

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

Заниманията ще се провеждат от 10 юли до 2 август...
Изложбата ни пренася във вълшебния свят на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!