Европейска нощ на музеите 2023

На 13 май 2023 г. РИМ-Стара Загора традиционно се включи с богата програма в Европейската нощ на музеите.

„Нощта“ бе открита с прекрасното изпълнение на усмихнатите деца от танцовите групи при НЧ „Настроение 2017“ с ръководител Симеон Стефанов.

 

Най-малките посетители се насладиха на спектакъла „Който не работи, не трябва да яде“ на Държавен куклен театър – Стара Загора.

 

За чудесната атмосфера в лапидариума на музея допринесоха талантливите млади изпълнители от класа по поп и джаз пеене при НУМСИ „Христина Морфова“ с вокален педагог Павел Цонев.

 

Голям интерес предизвикаха временните изложби „Български банкноти от миналото“ и „Моят етнографски свят. Събрано и съхранено за поколенията от Румяна Механдова“, както и художественото ателие за деца „Народната носия – традиция и красота“.

 

Посетителите на Архитектурен комплекс „Музей на религиите“ имаха възможността да се полюбуват на изложбата „Палитра от миналото“ с автор Катя Лекова, която представя антични мозайки от различни краища на България и Италия. Вдъхновяващ и въздействащ бе концертът на хора при НУМСИ „Христина Морфова“ с диригент Стефка Минкова и клавирен съпровод Венета Янкова.

 

В музей „Неолитни жилища“ децата се забавляваха, сглобявайки пъзел на култова фигурка по време на художественото ателие „Праисторическото изкуство“.

 

Екипът на РИМ-Стара Загора изказва своята най-искрена благодарност към всички участници в програмата, които изпълниха Европейската нощ на музеите с пъстрота, красота и прекрасно настроение! Благодарим и на многобройните посетители, които препълниха музейните зали! Желаем на всички много здраве и бъдещи успехи!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

На 23 февруари /петък/ от 11:00 ч. в музей „...
В изложбата са включени 142 автентични образци на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!