Колективът на музея – отличен с награда от кампанията „10 причини да се гордея с моята Стара Загора”

На 5 юни 2023 г. в зала „П. Р. Славейков” се проведе събитието „10 причини да се гордея с моята Стара Загора”, организирано от Община Стара Загора и в. ”Стандарт”.

 

На мероприятието присъстваха г-жа Надежда Чакърова, зам.-кмет с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“ на Община Стара Загора, народни представители, колективи на институции, общественици, предприемачи, изявени ученици. Водещ бе г-жа Славка Бозукова, главен редактор на в. „Стандарт“.

 

Г-жа Чакърова представи изложба с фото-пана, посветена на всяка една от причините за гордост на старозагорци: 1. Стара Загора – град на 8000 години, 2. Вторият в страната зоопарк, 3. Часовникът с куклите, 4. Първата извънстолична Опера, 5. Модерно образование, 6. Екологичен транспорт, 7. Атрактивна дестинация за бизнес и кариерно развитие, 8. Зелена Стара Загора, 9. Пъстри събития, 10. Спорт за всички.

 

Връчени бяха награди на граждани и колективи в раздели „Спорт”, „Добротворчество”, „Образование”, „Култура и туризъм”, „Инвестиции”.

 

В категория „Култура“ наградата бе присъдена на колектива на Регионален исторически музей – Стара Загора за цялостен принос в проучването, опазването и популяризирането на културно-историческото наследство на града и региона. Наградата бе връчена от г-н Георги Гьоков, народен представител и приета от г-н Петър Калчев, директор на РИМ – Стара Загора.

 

Г-н Калчев благодари за отличието от името на екипа на музея и акцентира върху факта, че района на днешна Стара Загора е един от центровете на най-древната европейска цивилизация. Изказа и специална благодарност към ръководството на Община Стара Загора за ползотворното сътрудничество и подкрепа към всички инициативи на музейната институция.

 

 

 

постоянна експонация

Децата се запознаха с живота на праисторическите...
Изложбата ни пренася във вълшебния свят на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!