"Нощ на изкуствата" 2022

На 23 септември 2022 г. в Стара Загора за седемнадесети пореден път се проведе „Нощ на изкуствата“. Регионален исторически музей се включи в събитието с богата програма. Началото на „Нощта“ бе поставено в 19:00 ч. пред входа на музея с прекрасното изпълнение на гайдарски състав „Ангел Войвода“ и зрелищна демонстрация на Прабългарска школа за оцеляване „БагаТур“.

 

Гостите на РИМ – Стара Загора се насладиха на атрактивната концертна програма на Детско-юношеска студия за сценични изкуства "Allegra" и на изящните изпълнения от спектакъла „Балет в Нощта на изкуствата“ на Държавна опера-Стара Загора.

 

В Архитектурен комплекс „Музей на религиите“ бе представена авторската изложба „Дървото“ на Станимир Габровски с колажи, картини и пластики. Голям бе интересът и към музейния обект „Късноантична мозайка от частен римски дом, IV в.”.

 

Екипът на Регионален исторически музей – Стара Загора изказва специална благодарност на всички участници, които се включиха в програмата и превърнаха „Нощта на изкуствата“ в незабравимо и вълнуващо преживяване за старозагорци и гостите на града.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

На 07.12. /сряда/ от 17:30 ч. се открива...
Любителите на изкуството имат възможност да се...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!