Приключиха Летните занимания в музея

На 5 август /петък/ приключиха Летните занимания в музея. В продължение на един месец всяка сряда, четвъртък и петък от 10 ч. до 12.30 ч. децата учеха и играеха.

С интерес и нетърпение любознайковците прекрачваха прага на музея. Слушаха разказите на екскурзовода за древната история и славното минало на града и ден след ден трупаха знания и умения.

Подготвените и реализирани образователни програми включваха увлекателни беседи за историческите епохи и тематични творчески ателиета.

С радост и старание децата изработиха праисторически бижута и монети от глина; създадоха пъстри картички, посветени на билките, на гайтана, на българската шевица, на герба на града; декорираха праисторически съдове и реставрираха керамични предмети, залепвайки фрагменти.

С направата на табелки от възрожденското училище и с писането с перо и мастило, децата изживяха трепетите на възрожденските ученици.

Занимателни и интересни за малчуганите бяха и проведените демонстрации - на антично облекло и на оръжие от Руско - турската Освободителна война.

По време на летните занимания в музея, децата се докоснаха до работата на археолога, реставратора, художника и екскурзовода.

А след уроците по родолюбие, малчуганите се отдаваха на весели настолни игри.

 

Пожелаваме на децата щастливо и усмихнато лято!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

На 23 февруари /петък/ от 11:00 ч. в музей „...
В изложбата са включени 142 автентични образци на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!