Регионален исторически музей – Стара Загора (РИМ) получи игра с тъчскрийн

    Днес – 31 юли, от 11,00 часа, в конферентната зала на Регионален исторически музей се проведе пресконференция на Сдружение „Приятели на музея – Русе”, на която присъстващите се запознаха с проект „Иновативно представяне на екологични теми в музейна среда”.  Проектът е финансиран по Дарителска програма на „Загорка” АД – „Загорка зелен фонд”, в партньорство с Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора”.

    Дейностите по проекта включват разработване на игра с тъчскрийн специално за Регионален исторически музей – Стара Загора (РИМ) и е представена в три модула:

  • Рециклирането и рационално използване на ресурсите
  • Въздухът и как го пазим чист
  • Урбанизация, зелени системи и синантропни животински видове

 

    Целта на проекта е,  да се популяризира и повиши сред широката общественост познанието по проблемите на околната среда чрез методите на интерактивната игра и да се формира гражданска позиция за участие при вземане на решения.

 

    Експертите от отдел „Природа“ на РИМ – Русе Венцислав Петков и Красимир Киров направиха две презентации на теми „Рециклирането и рационалното използване на ресурсите“ и „Замърсяването на въздуха и опазването му, здравен риск за хората“ пред любопитни малки посетители на старозагорския музей. Децата имаха възможност да се забавляват и с игрите „Блатна енциклопедия“ и „Мамути“.

 

 

 

 

постоянна експонация

На 07.12. /сряда/ от 17:30 ч. се открива...
Любителите на изкуството имат възможност да се...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!