РИМ-Стара Загора с обновен музеен реквизит

Регионален исторически музей – Стара Загора успешно реализира проект  „Нов музеен реквизит за модернизиране на постоянната експозиция и малката изложбена зала на РИМ - Стара Загора“. 

Проектът е на стойност 15 939, 56 лв. и е финансиран от Министерство на културата. Насочен е към обновяване на музейния реквизит на РИМ-Стара Загора с цел презентиране на движимите културни ценности по актуален и атрактивен начин.

Закупени са поставки и системи за окачване на музейни експонати, манекени, паравани, стативи за постери и плакати, насочващи осветителни тела. С тяхна помощ е преаранжирана част от постоянната експозиция на музея и са подредени три временни изложби: „Накитите през хилядолетията“, „Възрожденски икони от Добруджа“ и „Детство мое, реално и вълшебно“. Последната изложба се помещава в малката изложбена зала на РИМ, чието обновяване също бе част от проектните дейности. По време на откриването на изложбата, на 30 май 2024 г., резултатите от проекта бяха представени пред старозагорската общественост.

Обновяването на реквизита спомогна значително за подобряване на естетическия облик на експозиционните пространства и създава възможност за организиране на разнообразни по теми нови временни изложби, които да привличат повече посетители към РИМ и музейните обекти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

Децата се запознаха с живота на праисторическите...
Изложбата ни пренася във вълшебния свят на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!