Руски групи деца на посещение в РИМ – Стара Загора

      На 8-ми юли 2013 г. група деца от Новокузнецк, Западен Сибир, почиващи на море в България, посетиха Регионалния исторически музей – Стара Загора и Музея на религиите. Посещението на групата в Стара Загора е организирано от  председателя на Търговско-промишлената палата – Стара Загора Олег Стоилов. Особен интерес сред гостите предизвикаха експонатите, свързани с Руско-турската освободителна война и най-вече Самарското знаме. Децата имаха възможност да се потопят и  в духа на античността като се облякоха с характерните за това време дрехи, и се снимаха за спомен.

   „Регионалният исторически музей е много впечатляващ, модерен и разполага с богата експозиция. Ще разработим така маршрутите си за в бъдеще, че задължително да посещаваме Стара Загора и Шипка” – каза Галина Лизлова, ръководител на благотворителен фонд в Новокузнецк, придружаваща от четири години детски групи, летуващи в Слънчев бряг.

          Посещението на детската група от Сибир е първата стъпка към възстановяване на гостуванията на руски туристи в Регионален исторически музей – Стара Загора. Предстои музеят да  подпише договор с организаторите на екскурзиите от Сибир. Очаква се следващото лято да пристигнат поне 400 деца от там. Това ще даде възможност Стара Загора да се популяризира като дестинация и да се привлекат повече посетители.

 

 

.

 

 

 

постоянна експонация

Заниманията ще се провеждат от 13 юли до 5 август...
В изложбата са включени над 60 уникални купи и...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!