Стара Загора в деня на Националния празник...

     С ритуал за издигане на националното знаме на Република България и под звуците на химна започна тържествения ритуал посветен на 136-та годишнина от Освобождението в гр. Стара Загора, в присъствието на представители на местната и държавна власт, народни представители, общински съветници, общественици, представители на патриотични организации и политически партии.

 

     Кметът и неговите заместници Йордан Николов, Иванка Сотирова, Янчо Калоянов и председателят на Общински съвет Емил Христов участваха в церемониите при паметниците Мавзолей– костница "19 юлий 1877", Паметник на Защитниците на Стара Загора, Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите войни в Джуранлийския бой и Паметник на загиналите във войните старозагорци.

 

     Ритуалът за поднасяне на венци и цветя на Мемориален комплекс "Бранителите на Стара Загора" започна с тържествено слово по повод 3-ти март на командира на Втора механизирана бригада бриг. ген. Любчо Тодоров. Стотици се изкачиха на „старозагорската Шипка", както наричат вече хълма с мемориала на „Самарското знаме", за да отдадат почит и признателност към загиналите по време на Руско-турската война (1877 – 1878 г.) в защита на града и неговите жители.

 

Снимки: Община Стара Загора

 

 

 

 

 

постоянна експонация

Във връзка с обявеното от Народното събрание на...
На 12 декември /четвъртък/ 2019 г. от 11:00 ч. в...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!