"Хлябът и печатите за хляб от древността до сега"

"Хлябът и печатите за хляб от древността до сега"

 

Лекция със снимки и демонстрация с общностно месене,

водени от д-р Надежда Савова

 

КАНИМ ВИ

 

на 20.04. (събота) от 10:30 до 12:30 часа

 в РИМ – Стара Загора да изпитате своята сръчност , като замесите хляб по традиционна рецепта заедно с културния антрополог от университет „Принстън” д-р Надежда Савова

 

Билети може да закупите 

на билетния щанд в РИМ – Стара Загора

 

цена: 3 лв.

 

 

Д-р Надежда Савова, културен антрополог от Университета "Принстън", ще изнесе лекция и покаже снимки на печати за хляб, събирани от музеи по света.

Ще бъдат проследени различните сакрални знаци, поставяни върху хляба от древността до настоящите християнски практики, което определя хляба не просто като физическа храна, а като ключово средство  за комуникация с божественото. Д-р Савова ще води и демонстрация с общностно месене, при което всеки ще участва в замесването и опичането на топли хлябове с поставени върху тях печати.

 

 

Надежда е основател и председател на световната неправителствена организация "Международен Съвет на Самодейните Средища", обединяваща подобни на читалищата мрежи по цял свят. От 2009 г. развива програмата "Мрежа Хлебни Къщи", с която организира общностни месения на хляб като методика за сплотяване на общностите и вид арт терапия за хора от уязвими групи вече в над 12 страни на 5 континента.

 

За повече информация: www.bread.bg 

постоянна експонация

Началото на музейното дело в Стара Загора е...
Изложбата представя над 600 експоната от...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!