Честит 3 март - Национален празник на Република България

На 3 март 2023 г. в деня на отворените врати, по повод Националния празник на България, над 3000 души посетиха РИМ-Стара Загора, музей „Неолитни жилища“ и Архитектурен комплекс „Музей на религиите“.

Голям интерес сред посетителите предизвика демонстрацията на оръжие и реплики на опълченски униформи от Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.).

Художественото ателие за деца "Народната носия - традиция и красота" допълни пъстротата, представена в изложбата "Моят етнографски свят".

В знак на почит към загиналите за свободата на България, директорът на РИМ-Стара Загора, г-н Петър Калчев и музейният колектив положиха цветя пред паметника „Защитниците на Стара Загора“ в парк "Пети октомври". 

Г-жа Елисавета Георгиева от Панагюрище участва в официалните тържества на Община Стара Загора и подари на старозагорци извезано лично от нея знаме, посветено на бранителите на Стара Загора. То бе връчено на кмета на Стара Загора - г-н Живко Тодоров и прието от директора на Регионален исторически музей-Стара Загора - г-н Петър Калчев.

 

Благодарим на Гайдарски състав "Ангел войвода" и БФЛИО "Поп Минчо Кънчев" - Стара Загора, които взеха участие в програмата с атрактивното си изпълнение. 

 

Благодарим на всички старозагорци и гости на града, които избраха да споделят празника с нас!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

Заниманията ще се провеждат от 10 юли до 2 август...
Изложбата ни пренася във вълшебния свят на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!