ЗАКРИТА! "Жената - пространства и граници в живота й"

На 25 септември 2020 г., като част от инициативите на РИМ-Стара Загора за „Нощ на изкуствата-2020“, на IV експозиционно ниво бе открита изложба „Жената – пространства и граници в живота ù“.

Изложбата представя жената от предмодерното и модерното време в различни нейни роли: в традиционните домашни занаяти, като пазителка на обичаите и традициите, на професионалното поприще, като художничка, музикантка, писателка, актриса, спортистка, жената-домакиня и жената-майка през втората половина на ХХ век, когато съчетава задълженията си в производството, обществения живот и семейството. Българки, еврейки, арменки, туркини, циганки/ромки, каракачанки – всички са намерили своето място в изложбата.

В експозицията са показани над 250 експоната от фондовете на РИМ-Стара Загора, РЕМ-Пловдив, Еврейския исторически музей-София, ИМ „Искра“ Казанлък, РС „Технитери“ Стара Загора и приятели на музея.

Старозагорци и гостите на града могат да се потопят в неповторимата женска атмосфера като посетят изложбата от 25 септември 2020 г. до 10 май 2021 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

постоянна експонация

Децата се запознаха с живота на праисторическите...
Изложбата ни пренася във вълшебния свят на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!