ЗАКРИТА ! Индия. Храмове, поклонници

ЗАКРИТА

 

"Индия. Храмове, поклонници"

 

12 март, Архитектурен комплекс "Музей на религиите"

 

             Наскоро Илиян Дончев откри поредната си фотографска изложба в София със снимки от храмове в Индия. Сега предстои да я видим и в Стара Загора. В тази изложба са представени снимки, направени по време на поредното му пътуване до Индия.

            Впечатлен от многоликата и пъстра Индия, в която се почитат над 300 мил. божества, авторът ни представя запечатани моменти от храмове и поклонниците в тях.

Представената изложба е уникална не само с екзотичните места, на които е заснета. Тя е нестандартна и по начина си на заснемане. Като контрапункт на използваната все по-скъпа техника от професионалните фотографи, Дончев е заснел кадрите с камерата на мобилния си телефон. Идеята му е да внуши на зрителя, че дори с телефона, който носи в джоба си, може да направи стойностни кадри.

            Авторът на изложбата е роден в гр. Казанлък през 1954 г. Завършил е инженерна специалност в Санкт Петербург, а след това икономика в България. В момента се занимава с частен строителен бизнес и учи история на изкуството. Негови хобита са фотографията, пътешествията и изящните изкуства.

            Заниманията му с фотография започват от ученическите години и се развиват особено по време на следването в Санкт Петербург, където членува в местното фотографско дружество.

            Това не е първата изложба на автора. Преди време неговата изложба "Килиманджаро, Танганайка, Занзибар" обиколи страната и се радваше на голям интерес.

постоянна експонация

На днешния ден е роден бележитият старозагорец...
Показани са банкноти, характерни за съответните...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!