Проекти 2016

Проект "Могъществото на тракийските владетели - изгубеното и намерено съкровище от гробницата до с. Дълбоки"

 

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

 

Основна цел на проекта бе подготвянето и експонирането на мобилна изложба - табла със снимки и информация за съкровището от с. Дълбоки, Старозагорско.

 

Изготвени бяха 13 бр. табла със снимки на предмети от Дълбошката находка. Снимките бяха закупени от Ашмолския музей, Великобритания, където в момента се съхранява съкровишето.

 

Изложбата бе открита на 30 септември 2016 г. в Регионален исторически музей - Стара Загора по време на "Нощта на изкуствата" и в периода октомври - декември 2016 г. бе разгледана от 2378 посетители.

 

Съпътстваща инициатива на проекта бе провеждането на детско художествено ателие за оцветяване и сглобяване на пъзел на тракийски воин - аристократ. Ателието бе проведено на мястото, където е експонирана изложбата, за да могат участниците да я разгледат подробно и да се запознаят с историята на съкровището.

 

С реализирането на проекта "Могъществото на тракийските владетели - изгубеното и намерено съкровище от гробницата до с. Дълбоки" се осигури достъп на старозагорци и гостите на града до уникална археологическа находка, която се намира в чужбина. В резултат бе създаден един нов културно - исторически продукт, който популяризира културно-историческото наследство на нашите земи.

 

 

 

 

постоянна експонация

Заниманията ще се провеждат от 10 юли до 2 август...
Изложбата ни пренася във вълшебния свят на...

Къща музей Градски бит - XIX век е адаптирана за хора с увреждания

 

 

ИГРА: Наредете пъзела!

Играйте... Наредете пъзела!